vineri, 25 ianuarie 2013

One.ro: Cura de slabire si mentinere


Cura de slabire si mentinere 

Dieta Dukan - cura de slabire si mentinere
Dieta Dukan - pierde kilograme si mentina-te fara efort
Dieta Dukan si-a castigat popularitatea datorita rezultatelor exceptionale atribuite acestui regim de slabit practic, care combate reingrasarea specifica incheierii dietei.

Reformand obiceiuri sanatoase de a manca si ajutand la stabilizarea greutatii, Dieta Dukan a demonstrat faptul ca oricine poate slabi, atata timp cat actioneaza in cunostinta de cauza, potrivit unor principii si faze coordonate de specialisti.

Dieta Dukan inseamna, asadar, garantia ca nu vei slabi extrem intr-o perioada scurta de timp, insa vei slabi sanatos, vei avea grija de corpul, mintea si sansele tale de a te bucura de rezultatele acumulate prin rabdare si vointa.

Dezvoltata de doctorul nutritionist francez Pierre Dukan , Dieta Dukan este cura de slabit pe care se bazeaza milioane de femei din toata lumea, unele surse afirmand ca ar fi printre preferatele celebritatilor Giselle Bundchen si Jennifer Lopez.

Dieta Dukan este dezvoltata in jurul alimentelor bogate in proteine, eliminand pe cat posibil orice continut de carbohidrati, inclusiv fructe, legume, grane. Spre deosebire de dieta Atkins care valorifica aceleasi principii, dieta Dukan propune alimente sarace in grasimi, precum puiul, lactate degresate si pestele.

Un alt atuu al dietei Dukan este diferenta fata de alte cure de slabit, in care seria nelimitata de reguli la dieta si indemnurile de a-ti calcula aportul de calorii slabeau ambitia pana si celei mai motivate dintre noi. In acest sens, desi grupele de alimente care pot fi consummate in dieta Dukan sunt destul de restranse, ele se pot consuma in cantitati nelimitate.

Dieta Dukan urmareste patre etape, primele doua lucrand in favoarea pierderii in greutate, iar cele din urma spre a te ajuta sa te mentii la greutatea dorita, nou regasita.

Dieta Dukan "Etapa de Atac" - prima etapa

Denumita sugestiv "Etapa de Atac", prima faza a programului de slabit se desfasoara pe o perioada de pana la 10 zile, in functie de cate kilograme vrei sa pierzi. In primele cinci zile, cei care urmeaza dieta Dukan se pot astepta la o scadere in greutate de pana la 3-5 kilograme.

In aceasta prima faza, vei consuma numai alimente bogate in proteine, asezonate dupa gust cu alimente care nu contin carbohidrati sau grasimi (otet, mustar, sare, condimente).

Ia in consideratie propunerile noastre:
  • Pui
  • Peste
  • Fructe de mare
  • Vita
  • Curcan
  • Oua
  • Lactate degresate

In privinta bauturilor, stai departe de calorii din alcool si alege sa bei apa, cafea sau ceai neindulcite.

Dieta Dukan "Etapa intermediara" - etapa a doua

In faza a doua a dietei Dukan, pe langa proteine se vor introduce si cateva legume cu un continut scazut de zahar. Aceasta etapa poate dura in functie de cat doresti sa pierzi in greutate, de regula rezultatul fiind de 1 kg/saptamana in minus.

In aceasta etapa a dietei sunt premise pe langa alimentele cu proteine mentionate mai sus, si urmatoarele legume: varza, spanac, telina, rosii, castraveti. Mai mult, legumele pot fi consumate raw, in salate, precum si in supe sau la aburi.

Retine ce alimente trebuie sa eviti:
  • Morcov
  • Porumb
  • Cartofi
  • Orez
  • Fainoase

Dieta Dukan "Etapa de consolidare" - etapa a treia

In faza a treia din Dieta Dukan se vor reintroduce treptat restul alimentelor, insa pe rand, initial fructele si cerealele, apoi restul alimentelor dorite. Aceasta faza incepe odata ce ai decis ca ai ajuns la greutatea ideala si incetezi a doua etapa.

Cate 10 zile pentru fiecare kg pierdut. Adica daca ai pierdut 5 kg, urmeaza 50 de zile de dieta.

Pentru a nu reveni insa la vechile obiceiuri, etapa a treia a dietei Dukan recomanda evitarea mezelurilor, a prajelilor si consumul cu modestie a grasimilor.

Dieta Dukan "Etapa de stabilizare" - ultima etapa

Joia sfanta ramane pentru toata viata - vei tine ziua de PP joia forever. Plus taratele de ovaz 3 lg in fiecare zi pentru toata viata.

Ultima etapa din dieta Dukan presupune stabilirea unui plan de lifestyle si promisiunea catre propria persoana de a nu reveni la consumul de alimente nesanatoase.

Incepand cu acest punct, viata ta se va schimba odata pentru totdeauna, iar kilogramele care se tot intorceau impotriva ta, vor fi tinute la distranta foarte simplu. Incearca dieta Dukan!

sursa:one.ro

Un comentariu:

  1. Dieta keto este una dintre cele mai bune metode de a arde grăsimea din burtă. Încercați și exersați zilnic. Dacă doriți să aflați mai multe despre el, vizitați acest blog: thebreathtakingbride

    RăspundețiȘtergere