CONSOLIDARE

ETAPA 3. CONSOLIDAREA


lată-ne ajunşi fie la greutatea ideală, adică greutatea stabilită şi acceptată la începutul regimului, fie la greutatea de resemnare acceptată ca un rău bun sau ca o victorie pe jumătate, ştiind că pentru a persevera, implicarea ar fi prea costisitoare şi riscă să ameninţe edificiul.
Timpul constrângerilor puternice a trecut deci, sunteţi în sfârşit pe traseul în linie dreaptă. Organismul şi voi înşivă aţi făcut un efort prelungit, sunteţi recompensaţi, dar vă ameninţă un imens pericol, triumfalismul. Aveţi greutatea dorită, dar această greutate nu vă aparţine încă. Sunteţi în situaţia unui călător într-un tren care intră în gară pentru o scurtă oprire într-un oraş necunoscut, dar al cărui locuitor vă consideraţi deja, fără să-l cunoaşteţi şi fără să fi trăit aici. Nimic mai nesigur; trenul poate pleca dintr-un moment într-altul luându-vă cu sine, dar dacă într-adevăr v-aţi hotărât să rămâneţi aici, mai este nevoie să vă aduceţi şi valizele, să vă găsiţi o casă, un loc de muncă şi nişte prieteni. La fel este şi cu greutatea pe care aţi atins-o; aceasta vă va aparţine cu adevărat dacă vă veţi face timp să vă ocupaţi de ea şi dacă-i veţi acorda un minim efort necesar pentru a o menţine.

Durata regimului - 10 zile/kg pierdut

Durata acestui regim de tranziţie se calculează în funcţie de greutatea pierdută, pe baza a zece zile pe kilogram pierdut. Dacă tocmai aţi slăbit 20 de kilograme, veţi avea nevoie să urmaţi acest regim de 20 de ori câte 10 zile, adică 200 de zile sau 6 luni şi 20 de zile, iar pentru 10 kilograme, 100 de zile. Astfel, va fi cel mai uşor de calculat pentru fiecare timpul exact care îl desparte de stabilizarea definitivă.

Prin urmare, pe tot parcursul consolidării greutăţii, veţi urma cât mai fidel posibil regimul următor, în cadrul căruia veţi putea consuma după propriul plac următoarele alimente:

Proteine şi legume

Până acum, pe parcursul întregului regim de cursă lungă, v-aţi hrănit alternativ cu proteine, întrerupte de pro­teine + legume, altfel spus cunoaşteţi bine aceste două categorii de alimente. De acum înainte, alternanţa nu mai are loc, iar proteinele şi legumele vă aparţin, integral şi îm­preună.
Proteinele şi legumele constituie o bază stabilă şi incompresibilă pe care vă veţi construi de acum înainte palierul stabilizării care ne interesează aici, precum şi pe cel al stabilizării definitive care va urma. De aici şi interesul pentru aceste două categorii majore de alimente care, pen­tru tot restul vieţii, vor putea fi consumate fără limitări privind cantitatea, la ora la care doriţi şi în proporţiile şi combinaţiile care vă plac.
Cunoaşteţi deja toate elementele care fac parte din aceste două categorii, 
Pe această bază care vă este familiară, Protal adaugă acum alimente noi, care vor îmbunătăţi regimul zilnic şi pe care le puteţi introduce începând de acum, în următoarele proporţii şi cantităţi.

Pe parcursul întregii perioade de consolidare a greu­tăţii, veţi urma cât mai fidel posibil regimul următor, în care veţi avea voie să consumaţi următoarele alimente:
 • alimentele proteice din regimul de atac
 • legumele din regimul de cursă lungă
 • o porţie de fructe pe zi, cu excepţia bananei, stru­gurilor şi cireşelor
 • două felii de pâine integrală pe zi
 • 40 g de caşcaval
 • două porţii de făinoase pe săptămână
 • pulpă de miel şi de porc (file)Şi pentru ca tacâmul să fie complet:
• una-două mese de gală pe săptămână, dar în mod imperativ şi inconturnabil
o zi de proteine (regim de atac) pe săptămână, nene­gociabilă şi non-interşanjabilă.

Atentie, consolidarea trebuie impartita in doua faze. Practic la 50 de zile de consolidare, prima faza va avea 25 de zile.  


In prima faza avem o masa de sarbatoare, in a doua faza 2 mese de sarbatoare.

Alimentele se introduc treptat. In prima saptamana evantual fructele, apoi painica, apoi fainoasele si tot asa....
O masa de sarbatoare inseamna ca puteti manca orice doriti: un aperitiv, antreu si desert – fiecare consistand din absolut orice alimente. Exista doar doua conditii:

  • sa nu mancati niciodata mai mult de o portie. Adica sunt permise o portie normala de aperitiv + o portie de antreu + un desert, un pahar de vin, etc. Dar nu mancati doua deserturi, sau doua entreuri, etc.

  • niciodata sa nu mancati doua mese de sarbatoare succesive. Adica daca luni seara ati mancat o cina de sarbatoare, marti dimineata nu mancati un mic dejun de sarbatoare. Altfel corpul se va reobisnui cu vechiul mod de a manca si va fi mult mai greu sa reveniti la rutina de consolidare.

  • Carnurile Noi
 • Carne de miel – incercati sa mancati portiunile cele mai slabe ale mielului
 • Carne de porc – la fel, incercati sa mancati doar portiunile cele mai slabe (nu coaste, spate, etc).
 • Sunca

Activitate fizica 25 de minute de mers pe jos pe zi.


sursa: "Nu stiu sa slabesc", dr. Pierre Dukan 
25 de comentarii:

 1. buna,as vrea sa intru si eu in a treia etapa,am slabit 20 kg in 7 luni,as vrea sa mai slabesc dar din pacate stagnez deja de o luna(am ajuns la 70 kg.).Intrebarea mea ar fi pot consuma proteine si legume la aceeasi masa?

  RăspundețiȘtergere
 2. buna Alexandra dupa ce termini toata dieta poti sa mananci orice si nu ma-i pui kg anapoi cat timp ti cele doua reguli joia pp si 3 lg de tarate?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Atata vreme cat tii cu dintii de regula da, merge. Daca insa nu tii cont de regula asta te vei ingrasa la loc.

   Ștergere
 3. Buna Alexandra sant Mariana am intrat deja an etapa 3 si am slabit 20 de kg am 60 de kg te tin la curent cu dieta anca sant an vacanta mersi anca odata ptr dieta asta as fr fericita ca am ajuns anapoi la kg dorite pupiciii paaa

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bravooo! Ai poze inainte si dupa sa le punem aici pe blog? daca da te rog sa ne trimiti pe adresa alebogdan@gmail.com

   Ștergere
  2. felicitariiiiiiii,ma bucur mult cand citesc astfel de reusite, eu mai am pana la a treia etapa,dar ma bucur ca am ales aceasta cale de a slabi pt mine ,pt sanatate si frumos si sa-i multumim celei care a facut situl si celui ce a scris cartea ca noi sa avem astfel de reusite........un mare pupic::)))

   Ștergere
 4. Bunaa Alexandra sant Mariana vreau sa te antreb daca pot la masa de sarbatoare pot sa mananc felul unu si felul doi sa mananc mai tarziu ca nu pot sa mananc toate 3 feluri deodata te rog sami scri astept raspunsul tau mersi paaa

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dap... eu abia m-am obisnuit la inceput cu mesele de sarbatoare... Deci poti.

   Ștergere
 5. Buna. Am si eu o intrebare. Nu inteleg cum vine "o porţie de fructe pe zi" adica pot consuma spre exemplu doar un mar pe zi sau o portocala sau o nectarina? sau pot consuma spre exemplu in aceiasi zi un mar si o portocala si smeura ?

  RăspundețiȘtergere
 6. Mariana buna Alexandra a-m venit din vacanta si acuma a-m 58 de kg da o sa-ti trimit poza numai ca trebe sa-mi descarc din telefon an compiuter ok

  RăspundețiȘtergere
 7. o portie de fructe anseamna un mar o portocala o nectarina si asa mai departe

  RăspundețiȘtergere
 8. buuna a-m ca-m ancalcat regurile si a-m mancat dulciuri si mancare si sant an etapa 3 ce sa fac ca acuma tot as manca

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. buna eu am frumoasa varsta de 59 ani si nu conteaza am slabit 12 kg iar acum intru an consolidare nu este fericire mai mare pt mine ca am reusit multora nu le vine sa creada cand ma vad cred ca o dieta mai eficienta ca aceasta nu este an lume si culmea este ca am mancat pe saturate si miam gatit dulciuri dukan dupa pofta mea frumos este ca trebuia sai dau si sotului meu din portiile mele deci se poate

   Ștergere
 9. buunaa sant an etapa a 3 de 4 luni dar de 2 luni nu prea a-m respectat reteta a-m mancat si dulciuri si mancare ce ma fac acuma a-m slabit 22 de kg si trebuie sa tin 220 de zile de consolidare ce fac tin mai departe zilele ce mi-o ramas sa-u trebe sa fac anca aia 2 luni ce a-m trisat raspundemi te rog cat ma-i repede

  RăspundețiȘtergere
 10. Pot sa combin proteinele,cu legume,fructe.

  RăspundețiȘtergere
 11. buna a-i voie sa ti joia sfanta si sa iei tarate daca ramn ansarcinata

  RăspundețiȘtergere
 12. a-m voie sa iau vitamine an faza de atac?

  RăspundețiȘtergere
 13. BUNA,am intrat si eu in faza de consolidare de o saptamana,dupa ce am pierdut 17 kg in mai putin de 3 luni.Nu am inceput sa mananc din toate alimentele permise,am introdus doar fructele(dupa ele am tanjit mai mult).E ok daca nu mananc inca carbohidrati(paine,cartofi,paste) si mai mananc ocazional cu putin ulei(spre ex dovlecel pane)?RISC sa ma ingras?

  RăspundețiȘtergere
 14. Buna
  Pe 12 iunie intru si eu in consolidare! Am ramas gravida la 67 kg si cand am nascut aveam 95 kg desii regimul trebuia sa ma duca la 63 kg am ajuns la 61 kg si tot scad!!! In 5 luni!!!

  RăspundețiȘtergere
 15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 16. Bună!Fetelor îmi puteți spune și mie dacă pot manca cele 40g de branzica de la tarani în consolidare sau pot sa înlocuiesc cele 2 felii de pâine cu cereale integrale,pop corn pot consuma numai în ziua de amidonoase? Astept răspunsul de la voi... Mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere
 17. Bună în perioada de consolidare ce legume avem voie sa consum?Mulțumesc

  RăspundețiȘtergere
 18. oferta de împrumut fără a plăti nici un comision în avans
  O ofertă de restante credite variind de la 5000 de dolari pentru a 3.500.000 de dolari .Cu o rată a dobânzii de 2%.Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați

  Whatsapp : +33644682535

  E-mail contact@erofinancgroup.com

  web Site-ul: http://erofinancgroup.com/

  Schimb de informații pentru a ajuta pe cei în nevoie

  RăspundețiȘtergere