Inghetata dietetica Dukan
PERIOADA: Croaziera
INGREDIENTE:
6 lg branza (lacteea 2% sau orice branza slaba)
indulcitor , dupa gust
esenta rom sau vanilie
1 pliculet ness
2 oua
PREPARARE:
Albusurile se bat spuma cu indulcitorul. Galbenusurile se bat cu esentele si nesul.
Se amesteca toate cu branza. Se pune amestecul intr-un castron cu capac si se lasa
la congelator 2-4 ore. Eu am adaugat si goji.
E delicioasa!
PIZZA DUKAN
PIZZA DUKAN - reteta Alinei
PERIOADA: CROAZIERA SAU ATAC
INGREDIENTE
PERIOADA: CROAZIERA SAU ATAC
INGREDIENTE
1 ou
4-6 linguri tarate de ovaz
o lingurita drojdie
2 linguri iaurt
sare
PREPARARE
Drojdia se dizolva intr`-o lingura de apa si se amesteca apoi cu restul ingredientelor.
Se pune compozitia in tava si se intinde astfel incat sa fie un aluat subtire.
Se baga la cuptor incis 10 min.
Se scoate, se da cu sos de rosii, se pune ceapa taiata marunt si peste. ( asa am facut-o eu pentru ziua de PP)
Pentru zilele de PL poti pune si ardei gras rosu si alb, anghinare si alte legume, sau poti pune piept de pui, carne de vita tocata.
Orice poti pune, imaginatie sa ai.
Se da la cuptor alte 10-15 min si se serveste.
Pofta buna!
CIORBA DE PUI CU USTUROI
PERIOADA: ATAC SI CROAZIERA
INGREDIENTE:
pulpe de pui dezosate
1 iaurt 0% 400 gr
1 capatana usturoi
2 oua
sare, ceapa
otet
vegeta, patrunjel
PREPARARE:
Eu am fiert separat carnea intr-o oala mica.
2,5 l apa care se pun la fiert. Cand fierbe apa se adauga ceapa taiata marunt si usturoiul pisat. Cand fierbe ceapa se adauga si carnea deja fiarta (eu am taiat-o bucatele). Se adauga iaurtul, otetul si ouale. La sfarsit patrunjelul.
E foarte gustoasa, pofta buna!
PANGASIUS PE PAT DE MORCOVI
PERIOADA: CROAZIERA
INGREDIENTE
file de pangasius
3 morcovi
sare, pieper, boia, condimente
PREPARARE:
Se aseaza in tigaia de teflon morcovii taiati rondele.
Dupa ce se condimenteaza, pangasiusul se aseaza peste si se lasa la
foc mediu cu capac.
In acest fel pestele nu se lipeste de tigaie, iar morcovii devin crocanti.
Eu am servit cu rucola! Pofta buna!
INGREDIENTE
file de pangasius
3 morcovi
sare, pieper, boia, condimente
PREPARARE:
Dupa ce se condimenteaza, pangasiusul se aseaza peste si se lasa la
foc mediu cu capac.
In acest fel pestele nu se lipeste de tigaie, iar morcovii devin crocanti.
Eu am servit cu rucola! Pofta buna!
Pui picant cu legume
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
"Ciumpercute" champignon - 500 gr
4 morcovi
1 ardei rosu gras si dulce
1 ceapa medie
sare, pier si, daca doriti, chili sau boia iute
pui - pulpe dezosate sau piept
Preparare: Puiul l-am preparat separat, tot in tigaie de teflon. Se spala, se condimenteaza cu sare, piper, boia si eventual cimbru sau busuioc. Se acopera cu capac pt a se face in suc propriu. Apoi se taie cubulete.
Ciupercile se taie felii si se pun separat la tigaie de teflon impreuna cu ceapa tocata. Se acopera neaparat cu capac! Dupa ce ciupercile lasa apa si se calesc usor, se adauga morcovul taiat marunt. Se lasa 5-10 min pana ce morcovul se fierbe cat de cat. Se adauga puiul gata preparat si taiat si ardeiul rosu taiat marunt.
Se mai lasa 5-10 minute pe foc!
Pofta Buna!
Sarmalute DUKAN dietetice
PERIOADA: CROAZIERA
Timp de preparare: 2 ore
Dificultate: scazuta
Ingrediente:
700 gr de carne de vita tocata
1 ou
sare, piper
cimbru, condimente pt sarmale
ciuperci, o cutie
3 morcovi
varza murata
PREPARARE:
Ciupercile, ceapa si morcovul se calesc intr-o tigaie de teflon. Se adauga si carnea si se lasa pana se rumeneste putin.
SE taie frunzele de varza si se pregaesc pentru foile de sarmale. Tapetati oala cu varza taiata si abia apoi adaugati sarmalele gata invelite in varza.
Peste adaugati iar varza taiata marunt si adaugati 2 lg de bulion.
Se adauga apa.
Se lasa la foc mic o ora si jumatate , doua ore.
Pofta Buna!
Turtite Dukan
Perioada: ATAC
Timp de preparare: 10 min
Ingrediente: 1 ou, 2 linguri branza 0%, 2 linguri tarate de ovaz,
sare, 2 linguri indulcitor si esenta de rom dupa gust
Se amesteca ingredintele si cantitatea care incape intr-o lingura se aseaza intr-o tigaie de teflon. Se lasa 2-4 minute la foc mic cu capac, dupa care se intorc pana se rumenesc. Sunt perfecte pentru perioadele de atac si croaziera.
CHIFTELUTE DUKAN
Perioada: ATAC
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita, 1 ou, sare piper, cimbru, marar,
o ceapa, 3 catei de usturoi.
Se amesteca ingredientele (in Croaziera se pot adauga si ciuperci sau dovlecei), se fac bulgarasi si se pun la cuptor pe hartie. Merg si la tigaie de teflon, dry cooker...
MIC DEJUN DUKAN
Perioada: CROAZIERA
Timp de preparare: 15-20 MIN
Ingrediente:2 oua, 2 rosii, 2 ciuperci, patrunjel, 2 linguri de tarate de ovaz, o lingura de branza 0,1% sare pier, condimente
Se tapeteaza tigaia in prima faza cu ciuperci taiate felii, apoi peste se adauga rosiile si se lasa cateva minute la foc mic, cu capac. Se adauga si patrunjelul taiat.
Ouale se amesteca cu tarata si branzica si se adauga peste rosii si ciuperci. Se adauga sare. Se lasa la foc mic, cu capac 10 minute. Pofta buna!
DESERT
BUDINCA
Perioada: Croaziera
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: mica
Igrediente -
puding Dr Oetker
500 ml lapte 0,1%
3-4 lg indulcitor
1 ou
2 lg goji
Preparare: laptele se pune la fiert. Galbenusul se amesteca cu praful de budinca si 6 lg lapte. Albusul se bate separat spuma.
Dupa ce laptele a fiert se ia deoparte. Se adauga amestecul cu galbenus de ou, praf si indulcitor. Se pun din nou la fiert pana se ingroasa.
Se pune budinca deoparte 5-10 min. Apoi se adauga spuma de albus. Iese pufoasa si f buna. Am presarat fructe goji deasupra.
Pofta Buna!
Desert la minut
1 iaurt 0,1%
1 lg cacao
2 lg indulcitor
esenta rom sau vanilie
1 lg goji
Se amesteca ingredientele si iese o
budincuta destul de gustoasa.
Pofta buna!
RETETE DIN CARTEA "NU STIU SA SLABESC"
Se amesteca ingredintele si cantitatea care incape intr-o lingura se aseaza intr-o tigaie de teflon. Se lasa 2-4 minute la foc mic cu capac, dupa care se intorc pana se rumenesc. Sunt perfecte pentru perioadele de atac si croaziera.
CHIFTELUTE DUKAN
Perioada: ATAC
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita, 1 ou, sare piper, cimbru, marar,
o ceapa, 3 catei de usturoi.
Se amesteca ingredientele (in Croaziera se pot adauga si ciuperci sau dovlecei), se fac bulgarasi si se pun la cuptor pe hartie. Merg si la tigaie de teflon, dry cooker...
MIC DEJUN DUKAN
Perioada: CROAZIERA
Timp de preparare: 15-20 MIN
Ingrediente:2 oua, 2 rosii, 2 ciuperci, patrunjel, 2 linguri de tarate de ovaz, o lingura de branza 0,1% sare pier, condimente
Se tapeteaza tigaia in prima faza cu ciuperci taiate felii, apoi peste se adauga rosiile si se lasa cateva minute la foc mic, cu capac. Se adauga si patrunjelul taiat.
Ouale se amesteca cu tarata si branzica si se adauga peste rosii si ciuperci. Se adauga sare. Se lasa la foc mic, cu capac 10 minute. Pofta buna!
DESERT
BUDINCA
Perioada: Croaziera
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: mica
Igrediente -
puding Dr Oetker
500 ml lapte 0,1%
3-4 lg indulcitor
1 ou
2 lg goji
Preparare: laptele se pune la fiert. Galbenusul se amesteca cu praful de budinca si 6 lg lapte. Albusul se bate separat spuma.
Dupa ce laptele a fiert se ia deoparte. Se adauga amestecul cu galbenus de ou, praf si indulcitor. Se pun din nou la fiert pana se ingroasa.
Se pune budinca deoparte 5-10 min. Apoi se adauga spuma de albus. Iese pufoasa si f buna. Am presarat fructe goji deasupra.
Pofta Buna!
Desert la minut
1 iaurt 0,1%
1 lg cacao
2 lg indulcitor
esenta rom sau vanilie
1 lg goji
Se amesteca ingredientele si iese o
budincuta destul de gustoasa.
Pofta buna!
RETETE DIN CARTEA "NU STIU SA SLABESC"
Reţete
pentru regimul de atac cu proteine pure
Sosurile
Marea
majoritate a sosurilor face apel la materiile grase, ulei, unt sau
smântână, care sunt principalii duşmani ai celui care doreşte să
slăbească şi de aceea total excluse din primele două faze strict
de pierdere în greutate.
Marea
problemă a planului Protal este deci să găsească lianţi şi
sosuri care să permită deprinderea cu alimente atât de alese
şi valoroase precum carnea,- peştele, ouăle.
Pentru
a înlocui materiile grase, avem la dispoziţie uleiul
deparafina, guma de guar şi zeamilul.
Vinegretă
Sos
de bază deosebit de important, folosit în perioada de cursă lungă
pentru a uşura consumarea salatelor şi a crudităţilor. Se poate
pregăti în trei moduri, adaptându-se astfel aproape tuturor
gusturilor.
Vinegretă
pe bază de parafină. Pentru
a obţine o vinegretă cu gust plăcut şi pentru a scăpa de
densitatea parafinei, aceasta trebuie emulsionată cu apă minerală
şi adăugat mai mult oţet şi muştar. Respectaţi proporţiile
următoare:
1
lingură de ulei de parafină
lingură
de apă minerală
linguri
de oţet de vin, de zmeură sau balsamic 1
lingură de muştar de Dijon
Sare
şi piper. Cunoscătorii pot să adauge ierburi fine, sos de soia,
Tabasco
sau Worchestershire.
Vinegretă
cu concentrat de legume. Incorporaţi
la cald, în două linguri de apă, un cub de concentrat de legume
fără grăsimi, apoi adăugaţi o linguriţă rasă de zeamil, două
linguri de oţet şi
o
lingură de muştar.
• Maioneză
fără ulei. Fierbeţi
un ou tare. Striviţi-I cu furculiţa şi faceţi un amestec cu
brânză degresată
(50
g). Adăugaţi mirodenii, sare şi piper.
Sos
bearnaise de regim
Se
iau şalota, tarhonul, oţetul şi două ouă. Şalota tăiată
mărunt se căleşte în
150
ml de oţet. Se adaugă tarhonul aşa cum este sau tocat, după gust.
Se lasă să se încingă oţetul şi se varsă apoi peste cele două
gălbenuşuri de ou, bătând bine, ca pentru maioneză.
Se
adaugă două linguriţe de ulei de parafină, sare şi piper. Se
lasă la
bain-marie
să se încălzească şi se serveşte cu carne rece sau caldă.
Sos
ravigote
Se
amestecă cu mixerul într-un castron un ou fiert tare cu trei
castraveciori acri de mărime medie, o ceapă mică şi mirodenii. Se
adaugă două iaurturi fără grăsimi, V2
linguriţă
de muştar şi sare.
Sosul
ravigote se foloseşte ca garnitură pentru peşte, ouă fierte tari,
carne şi legume.
Sos
alb
Se
iau două ouă, un iaurt cu
0%
grăsimi şi o jumătate de ceaşcă de lapte degresat. Se încălzeşte
laptele şi se adaugă sarea şi piperul. Se varsă peste cele două
gălbenuşuri de ouă, bătând bine, apoi se adaugă iaurtul.
Se fierbe totul la
bain-marie.
Ca
garnitură pentru peşte, se poate adăuga un castravecior acru
tăiat mărunt.
Sos
gribiche
4
porţii. Se trece oul fiert tare prin robotul de bucătărie. Se
adaugă
2
linguriţe de muştar,
1
lingură de oţet, 1
linguriţă de ulei de parafină amestecat în prealabil cu apă
buna , in faza de atac am voie sa mananc cerealele dukan sau biscuitii la micul dejun?
RăspundețiȘtergereCeareale? te referi la tarta, sper! Si cand zici de biscuiti tot cu tarata cred!
ȘtergereDaca e asa , ai voie oricand!
Cerealele Dukan sunt permise din croaziera. In atac nu.
Ștergereeu nu inteleg daca intradevar avem voie la croziera reteta de budinca dr oetker atata timp ca aceasta se prepara cu praf de budinca.nu din alt motiv dar sunt in a 2-a zi de croaziera si tanjesc dupa ceva dulce(in ziua de pp nu pot manca budinca,nu?).
RăspundețiȘtergereIn croaziera ai voie, in atac nu ai voie! Praful ala de budinca e acceptat, doar sa nu fie cu bucatele de cioco, capsuni etc...
ȘtergereAm citit undeva ca ai voie si carne slaba de porc......e adevarat?
RăspundețiȘtergereEu am mancat si gratarele din cotlet de porc si afumat,dar doar de cumparat.ii dai toata grasimea jos si nu cred ca e vre-o problema .Am salbit in medie 1,5kg pe sapt. deci pe mine nu ma afectat
ȘtergereBuna! Ce indulcitor folosesti si de unde il cumperi?Multumesc!
RăspundețiȘtergerestevia sau sucrazit(parca)
ȘtergereCa dulce am voie in perioada de croaziera?
RăspundețiȘtergereMa numesc Florica, eu am slabit 19 kg in 4 luni acum sunt in croaziera dar am stagnat nu mai slabesc si ma simnt foarte slabita imi este frica sa maninc legume ,doare ce am mai pus 1 kg nu stiu ce sa mai fac nu prea pot sa merg pe jos din cauza ametelilor dar merg cu bicicleta cu 3 roti.Eu nu mai vreau sa ma ingras fiindca nu puteam sa mai respir am avut 116 kg acum am 97 este un pic mai bine dar cred ca nu suficient mai fac in piscina gimnastica cu antrenor dar numai o data pe saptamina nu as vrea sa ma las de cura eu va multumesc .
RăspundețiȘtergereFlorica, orice organism stagneaza la un moment. AI slabit 19 kg, si o sa mai slabesti daca esti perseverenta. Ametelile o sa iti treaca . Am patit si eu eu in prima luna de croaziera, si atunci am mancat legume in fiecare zi. Este un "soc" pentru corp, si deaia se produce si stagnarea si ameteala. Continua si cu miscarea, si incearca sa duci dieta pana la capat, sa nu te ingrasi la loc. Bafta.
ȘtergereE foarte tardiv raspunsul, DAR parerea mea e ca daca ai ameteli si stari ciudate, e cazul sa mergi la un medic nutritionist sau macar la medicul de familie sa te trimita la analize. E posibil sa fie ceva in neregula cu corpul tau, si nu e bine sa ne jucam cu sanatatea nici de dragul slabitului nici din alt motiv.
ȘtergereBuna fete ambitioase, eu am inceput dieta si mananc de 3 zile doar piept pui pe gratar plus peste... nu reusesc sa descarc cartea si am o mare nedumerire, in etapa a doua cum combin legumele cu proteinele? O zi impreuna o zi separat s au pot manca o saptamna legume apoi urmatoarea saptamana proteine?
RăspundețiȘtergereAs vrea sa scap de 11kg si asta in maxim doua luni ca vine taiarea motului la bebelina mea... va multumesc si multa vointa in continuare!!
RăspundețiȘtergereAs vrea sa scap de 11kg si asta in maxim doua luni ca vine taiarea motului la bebelina mea... va multumesc si multa vointa in continuare!!
RăspundețiȘtergereBuna fete ambitioase, eu am inceput dieta si mananc de 3 zile doar piept pui pe gratar plus peste... nu reusesc sa descarc cartea si am o mare nedumerire, in etapa a doua cum combin legumele cu proteinele? O zi impreuna o zi separat s au pot manca o saptamna legume apoi urmatoarea saptamana proteine?
RăspundețiȘtergereoferta de împrumut fără a plăti nici un comision în avans
RăspundețiȘtergereO ofertă de restante credite variind de la 5000 de dolari pentru a 3.500.000 de dolari .Cu o rată a dobânzii de 2%.Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați
Whatsapp : +33644682535
E-mail contact@erofinancgroup.com
web Site-ul: http://erofinancgroup.com/
Schimb de informații pentru a ajuta pe cei în nevoie