duminică, 27 ianuarie 2013

Slabeste sanatos!


sursa:perfecte.ro


Dieta Dukan - slabeste sanatos cu regimul alimentar al vedetelor de la Hollywood. Prima faza: Faza de atac

Doamnele si domnisoarele care sunt interesate de tendintele si inovatiile in materie de nutritie au auzit probabil deja de regimul preferat al vedetelor de la Hollywood: dieta Dukan.
Dieta Dukan - slabeste sanatos cu regimul alimentar al vedetelor de la Hollywood. Prima faza: Faza de atac
Dieta Dukan a fost creata de un medic francez pe nume Pierre Dukan, a carui prima publicatie a fost intitulata "Je ne sais pas maigrir". Popularitatea regimului alimentar inventat de acesta este una coplesitoare, cu atat mai mult cu cat vedete ca Jennifer Lopez sau Kate Middleton au declarat ca l-au tinut si au slabit spectaculos.
Ce presupune dieta? Cum trebuie sa procedezi pentru a pierde kilogramele suplimentare? Iata toate informatiile pe care trebuie sa le stii daca vrei sa arati mai ceva ca vedetele tale peferate de la Hollywood.
INFORMATII GENERALE
Dieta Dukan este impartita in patru parti, sau "faze". In timp ce primele doua faze (faza de atac si faza "croaziera") sunt concepute pentru a scapa de kilogramele in plus, urmatoarele doua faze (faza de consolidare si cea de stabilizare), au rolul de a mentine rezultatele.
Daca vei incepe acest celebru regim alimentar, vei incepe prin a consuma exclusiv proteine, urmand ca mai apoi sa adaugi toate elementele de baza pentru o dieta sanatoasa.
Foarte important pentru orice doamna care se inhama la acest tip de program este consumul de apa: trebuie sa bei cel putin 12 pahare pe zi.
CE TREBUIE SA FACI INAINTE DE A INCEPE DIETA
Invata teoria: Regimul alimentar este relativ simplu, mai ales daca inveti toate informatiile despre cele patru faze principale ale sale.
Fereste-te de cafea: Dieta iti va oferi toata energia de care ai nevoie, insa cu toate acestea vei simti probabil nevoia de a consuma si cafea. Nu exagera! Cantitatile mari pot dauna regimului.
Consuma suficiente lichide: Apa plata este cea mai buna alegere, dar poti, de asemenea, sa bei ceai verde, fara a adauga zahar.
Nu uita de micul dejun: Acesta este cea mai importanta masa a zilei, in tot timpul in care vei urma dieta. Cel mai bun meniu pe care il poti alege la prima ora a zilei consta in oua, branza crema si anumite soiuri de carne sau peste.
Prima faza: FAZA DE ATAC
Esti pe cale sa inceapi faza de atac a dietei Dukan? Scapa de toate alimentele inutile pe care le detii in frigider sau in camara si apoi da o fuga la supermarket. Asigura-te ca ai cumparat toate alimentele de pe urmatoarea lista:
- oua
- mezeluri
- scortisoara, nucsoara, condimente
- indulcitor
- iaurt degresat si branzeturi
- carne de pasare, pui, peste
- ovaz
- fructe de mare
Faza de atac presupune asimiliarea exclusiva de proteine. Astfel, prin privarea organismului de grasimi si carbohidrati, acesta va fi obligat sa incepe sa utilizeze depozitele deja existente de grasime din organism, eliminandu-le treptat.
Durata acestei etape depinde de grasimea pe care iti doresti sa o elimini. Daca vrei sa pierzi mai putin de cinci kilograme, faza poate dura doar o zi. Daca vrei sa slabesti peste 10 kilograme, faza de atac trebuie sa dureze trei zile.
Alimente permise si alimente interzise
Alimentele permise pentru faza de atac sunt alimentele bogate in proteina animala: carnea de pui fara piele, pestele, carnea rosie slaba, fructele de mare, ouale (pana la patru galbenusuri pe saptamana), branzeturile fara grasime, laptele degresat.
Toate celelalte alimente sunt interzise. Nu ai voie fructe si legume, carbohidrati (orez, cereale), paine, grasimi, carne de miel, gasca, rata sau porc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu