vineri, 25 ianuarie 2013

Riscurile secundare ale dietei

Riscurile dietei dukan

Am cautat pe internet informatii despre posibilele efecte secundare ale dietei dukan (avantajele le stim cu totii) si am facut un rezumat (este important sa le cunoastem si pe acestea):

- creste colesterolul, in special daca alimentatia se bazeaza pe carne rosie si oua
- aparitia sau inrautatirea simptomelor de guta
- constipatie sau diaree, afectarea tranzitului intestinal (se rezolva cu ulei de parafina sau ceai verde)
- "sevraj" - corpul este privat de carbohidrati si incepe sa se hraneasca din rezervele de grasime; aceasta poate provoca o stare similara gripei: dureri de cap, greturi, letargie, stare generala proasta, nervozitate
- pune presiune asupra rinichilor si ficatului
- consumul excesiv de proteine poate provoca respiratie urat mirositoare, gust metalic in gura, urina urat mirositoare
- primele faze ale dietei sunt restrictive, se elimina multe grupe de alimente si sunt greu de tinut de catre cei care au multe kilograme de pierdut (rata de abandon, din cauza aceasta, este foarte mare)
- are impact asupra vietii sociale
- creste costurile in gospodarie
- este greu de tinut de catre cei care nu pot/nu stiu sa gateasca
- nu este recomandata femeilor gravide, celor care alapteaza sau celor ce sufera de diabet tip I sau sunt dependenti de insulina
- taratele de ovaz pot provoca probleme celor cu intoleranta la gluten (desi se pare ca exista pe piata si tarate de ovaz fara gluten)
- incurajeaza consumul de bauturi carbogazoase, general considerate ca nefiind sanatoase si de indulcitori. Asa ca mai bine beti apa si uitati de cola 0 sau pepsi light
sursa: vreausaslabesc.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu