joi, 21 martie 2013

DESPRE STABILIZARE


ETAPA 4 STABILIZAREAPentru aceasta şi pentru a curma fatalitatea reîngrăşării care apasă pe umerii celui obez, odată pornit la drum, Protal (DIETA DUKAN) propune, în schimbul a două măsuri simple şi puţin frustrante, regăsirea unei spontaneităţi alimentare şi uitarea meselor frugale care îl revoltă pe cel obez.

  • Această nouă îndrumare impune într-un mod strict şi regulat pentru tot restul vieţii o zi prestabilită de proteine pure pe săptămână  
  • asocierea acestei măsuri de bază cu încă una şi mai simplă şi mai puţin restrictivă: să consumaţi în fiecare zi trei linguri de tărâţe de ovaz.


Aceste două măsuri asociate, dacă sunt urmate cu stricteţe, sunt de ajuns pentru a-i veni de hac obezităţii. Ambele acţionează la rădăcina răului, exact în locul unde apare această uşurinţă de a trage foloase de pe urma alimen telor, acolo unde alimentele şi caloriile pătrund în organism.

In plus, asociind aceste două măsuri, stabilizarea defi nitivă a planului Protal beneficiază şi de o armă suplimen tară, un atu puţin vizibil, dar decisiv, puterea de învăţare pe care Protal o dezvoltă de-a lungul întregului drum parcurs pentru a slăbi şi pentru a consolida greutatea pierdută.

O persoană grasă sau obeză care a slăbit 5, 10, 15, 20 sau 30 de kilograme cu Protal a ajuns, parcurgând succesiv cele patru regimuri, la o cunoaştere viscerală şi instinctivă a valo rii alimentelor.care îl pot ajuta să slăbească sau să se stabili zeze şi şi-a însuşit reflexe pe care nu le va mai abandona niciodată cu totul.

De ce joia?

"In perioada în care aşezam diferitele piese a ceea ce urma să devină Protal, simţeam nevoia ca din etapa de sta bilizare a greutăţii pierdute, să facă parte un rest de îndru mare sub forma unei întregi zile de proteine pure, care să funcţioneze ca un corector al exceselor săptămânii şi aveam obiceiul de a prescrie astfel pe reţetele mele: „Respectaţi o zi de regim cu proteine pure pe săptămână".  Şi această îndrumare era urmată cu succes un anumit timp, apoi se estompa lent şi sfârşea prin a fi abandonată. Iar pacienţii mei îmi explicau că această îndrumare, deşi simplă şi uşor de urmat, era tot timpul mutată, reportată şi sfârşea prin a dispărea sub puterea focului continuu al invitaţiilor şi al activităţilor cotidiene.

Prin urmare, într-o zi am decis să stabilesc într-o ma nieră directivă această zi, impunând la întâmplare joia. De atunci şi ca prin minune, totul s-a schimbat subit. Pacienţii o urmau şi erau consecvenţi, pur şi simplu pentru că nu erau ei cei care să o fi ales, căci nimic nu este mai greu pentru cel gras ca faptul de a trebui să aleagă el însuşi momentul încercării sale.

într-o zi, o pacientă m-a întrebat de ce trebuia să fie joia şi nu o altă zi şi i-am răspuns că joia era „ziua Z"1 şi de atunci am păstrat această versiune. Bineînţeles, acest răs puns este o butadă, dar ea exprimă perfect caracterul impus şi nenegociabil al acestei zile de redempţiune a cărei func ţie capitală de redută împotriva diverselor excese ale săptă mânii este prea importantă pentru a fi lăsată la alegerea celui sau celei care trebuie să o respecte."


sursa: Nu stiu sa slabesc, dr. Pierre Dukan 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu