marți, 5 martie 2013

CATE CEVA DESPRE CONSOLIDARE


CATE CEVA DESPRE CONSOLIDARE


lată-ne ajunşi fie la greutatea ideală, adică greutatea stabilită şi acceptată la începutul regimului, fie la greutatea de resemnare acceptată ca un rău bun sau ca o victorie pe jumătate, ştiind că pentru a persevera, implicarea ar fi prea costisitoare şi riscă să ameninţe edificiul.
Timpul constrângerilor puternice a trecut deci, sunteţi în sfârşit pe traseul în linie dreaptă. Organismul şi voi înşivă aţi făcut un efort prelungit, sunteţi recompensaţi, dar vă ameninţă un imens pericol, triumfalismul. Aveţi greutatea dorită, dar această greutate nu vă aparţine încă. Sunteţi în situaţia unui călător într-un tren care intră în gară pentru o scurtă oprire într-un oraş necunoscut, dar al cărui locuitor vă consideraţi deja, fără să-l cunoaşteţi şi fără să fi trăit aici. Nimic mai nesigur; trenul poate pleca dintr-un moment într-altul luându-vă cu sine, dar dacă într-adevăr v-aţi hotărât să rămâneţi aici, mai este nevoie să vă aduceţi şi valizele, să vă găsiţi o casă, un loc de muncă şi nişte prieteni. La fel este şi cu greutatea pe care aţi atins-o; aceasta vă va aparţine cu adevărat dacă vă veţi face timp să vă ocupaţi de ea şi dacă-i veţi acorda un minim efort necesar pentru a o menţine.

Durata regimului - 10 zile/kg pierdut

Durata acestui regim de tranziţie se calculează în funcţie de greutatea pierdută, pe baza a zece zile pe kilogram pierdut. Dacă tocmai aţi slăbit 20 de kilograme, veţi avea nevoie să urmaţi acest regim de 20 de ori câte 10 zile, adică 200 de zile sau 6 luni şi 20 de zile, iar pentru 10 kilograme, 100 de zile. Astfel, va fi cel mai uşor de calculat pentru fiecare timpul exact care îl desparte de stabilizarea definitivă.

Prin urmare, pe tot parcursul consolidării greutăţii, veţi urma cât mai fidel posibil regimul următor, în cadrul căruia veţi putea consuma după propriul plac următoarele alimente:

Proteine şi legume

Până acum, pe parcursul întregului regim de cursă lungă, v-aţi hrănit alternativ cu proteine, întrerupte de pro­teine + legume, altfel spus cunoaşteţi bine aceste două categorii de alimente. De acum înainte, alternanţa nu mai are loc, iar proteinele şi legumele vă aparţin, integral şi îm­preună.
Proteinele şi legumele constituie o bază stabilă şi incompresibilă pe care vă veţi construi de acum înainte palierul stabilizării care ne interesează aici, precum şi pe cel al stabilizării definitive care va urma. De aici şi interesul pentru aceste două categorii majore de alimente care, pen­tru tot restul vieţii, vor putea fi consumate fără limitări privind cantitatea, la ora la care doriţi şi în proporţiile şi combinaţiile care vă plac.
Cunoaşteţi deja toate elementele care fac parte din aceste două categorii, 
Pe această bază care vă este familiară, Protal adaugă acum alimente noi, care vor îmbunătăţi regimul zilnic şi pe care le puteţi introduce începând de acum, în următoarele proporţii şi cantităţi.

Pe parcursul întregii perioade de consolidare a greu­tăţii, veţi urma cât mai fidel posibil regimul următor, în care veţi avea voie să consumaţi următoarele alimente:
  • alimentele proteice din regimul de atac
  • legumele din regimul de cursă lungă
  • o porţie de fructe pe zi, cu excepţia bananei, stru­gurilor şi cireşelor
  • două felii de pâine integrală pe zi
  • 40 g de caşcaval
  • două porţii de făinoase pe săptămână
  • pulpă de miel şi de porc (file)


Şi pentru ca tacâmul să fie complet:
 două mese de gală pe săptămână, dar în mod imperativ şi inconturnabil
o zi de proteine (regim de atac) pe săptămână, nene­gociabilă şi non-interşanjabilă.


Activitate fizica
25 de minute de mers pe jos pe zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu