miercuri, 6 februarie 2013

Cum functioneaza dieta Dukan?

sursa: flu.ro

Cum functioneaza dieta Dukan 

Celebra dieta Dukan functioneaza pe reguli simple, insa nu oricine se poate supune acestor reguli fara rabdare si vointa.
Alimentatia universala cuprinde 3 elemente, pe care le vom detalia impreuna, pentru a vedea cum ne ajuta in viata de zi cu zi sau cum ne afecteaza.

Glucidele - sunt foarte importante pentru organismul nostru, deoarece ele furnieaza energie corpului. Glucidele se regasesc in miere, in fructe si cereale, in paine, paste fainoase sau orez, in special in banana, cirese si struguri, precum si in vin.
Glucidele sunt asimilate foarte usor de catre organism si odata cu asimilarea lor favorizam productia de insulina, care este responsabila de producerea si depunerea grasimii.

Dieta Dukan exclude glucidele din prima faza, cea de atac, in totalitate. In faza de consolidare, este permisa introducerea lor, insa in cantitati limitate, pana trecem la faza de stabilizare.


Lipidele - sunt cele mai periculoase si cei mai mari dusmani ai sanatatii, datorita cresterii nivelului de colesterol si trigliceride.
De evitat astfel, in mod direct, grasimile animale care se gasesc in porc, miel, rata sau gasca, unt sau smantana.


Proteinele provin in mare parte din carne. Carnea de pui ( Atentie! Nu de gasca sau rata! ) este foarte bogata in proteine si nu contine grasimi deloc.
Pestele alb, cum ar fi codul, merluciu sau solul, au un continut bogat de proteine si sunt o sursa excelenta de hrana in cadrul dieten Dukan.
Albusul de ou este cel mai pur aliment, cu un continut crescut de proteine, fiins astfel permis pe lista alimentelor aprobate Dukan .


Asadar, dintre cele 3 alimentatii de baza, singurul nutrient vital, fara de care nu putem trai este reprezentat de proteine.
Consumul de grasimi sau doar de glucide nu este deloc sanatos.
Pentru functionarea corecta a organismului nostru, avem nevoie de proteine fara dar si poate. Pe baza acestui principiu a fost conceputa dieta Dukan.

foto: perfecte.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu