Echilibrul dintre acizi si baze.
Astazi am mai gasit ceva interesant pe forumuri. In dieta Dukan noi mancam foarte multe alimente acide
Tot ce mancam noi, mai ales la PP sunt alimente acide ( carne, oua,
lapte... ), iar sangele nostru are un ph de
aprox. 7,35. deci nu e bine ! am descoperit o lista de alimente bazice (
cautati pur si simplu cu 'goagle ' si le gasiti ) care pot fi combinate
de la croaziera incolo, pentru a ne ajuta sa ne mai 'neutralizam '.
Cel mai simplu e sa mancam tot ce e verde ( salata, urzici,
spanac...) si legume verzi ( castravete, brocoli, varza.... ) crude sau
fierte, in zilele de PL la croaziera, Si apoi zilnic din consolidare.
Pentru fiecare aliment luat in parte exista o
proportie diferita de componente cu efect acid si bazic.
Hiperaciditate provoaca in special carnea, inclusiv mezelurile, si
dulciurile, dar si ouale, branza si, desigur,
alcoolul si cafeaua. Efect acid slab au branza de vaci, painea
integrala.... Aproape toate legumele, in special cele proaspete,
sunt alcaline si echilibreaza aciditatea excesiva. Aciditatea este
redusa de iaurt, fructe uscate sau ciuperci. Alimentele care contin
multe minerale bazice sunt salatele, fructele si legumele, in special
ceapa si morcovii.
Spor la ars KG!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu