vineri, 22 februarie 2013

Cat de importante sunt legumele in dieta

 Echilibrul dintre acizi si baze.

Astazi am mai gasit ceva interesant pe forumuri. In dieta Dukan noi mancam foarte multe alimente acide

Tot ce mancam noi, mai ales la PP sunt alimente acide ( carne, oua, lapte... ), iar sangele nostru are un ph de aprox. 7,35. deci nu e bine ! am descoperit o lista de alimente bazice ( cautati pur si simplu cu 'goagle ' si le gasiti ) care pot fi combinate de la croaziera incolo, pentru a ne ajuta sa ne mai 'neutralizam '.
Cel mai simplu e sa mancam tot ce e verde ( salata, urzici, spanac...) si legume verzi ( castravete, brocoli, varza.... ) crude sau fierte, in zilele de PL la croaziera, Si apoi zilnic din consolidare.

 Pentru fiecare aliment luat in parte exista o proportie diferita de componente cu efect acid si bazic.
Hiperaciditate provoaca in special carnea, inclusiv mezelurile, si dulciurile, dar si ouale, branza si, desigur, alcoolul si cafeaua. Efect acid slab au branza de vaci, painea integrala.... Aproape toate legumele, in special cele proaspete, sunt alcaline si echilibreaza aciditatea excesiva. Aciditatea este redusa de iaurt, fructe uscate sau ciuperci. Alimentele care contin multe minerale bazice sunt salatele, fructele si legumele, in special ceapa si morcovii.

Spor la ars KG!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu