marți, 19 februarie 2013

Bors de pui cu legume

Bors de pui cu legume

Etapa: Croaziera (merge si la atac daca strecori legumele)
Ingrediente:
1 ceapa mare
o jumatate de ardei rosu gras
4 morcovi
telina
4 cartofi (NU PT DUKANEI, PT SOT, ca mananca si el, eu nu ma ating de cartofi pt ca e INTERZIS)
bulion
sare, vegeta, leustean
bors 1 litru (borsul este din tarata  de grau, care e tolerata o lg pe zi, eu oricum nu mananc mai mult de 2 farfurii de ciorba pe zi, chiar mai putin)
carne de pui taiata cubulete (piept sau pulpe dezosate)

Preparare: carnea o fierb separat intr-o oala mica
Intr-o oala de 5l , pun 4 l de apa la fiert. Cand da in clocot pun ceapa, morcov, telina, vegeta.
Adaug carnea fiarta si clatita putin. Cartofii taiati se adauga si ei, cum spuneam doar pentru ca din ciorbita mea mananca si sotul, altfel ei nu au ce cauta in reteta noastra. 
Cand s-au fiert cartofii, adaugam borsul fiert in prealabil intr-o oala separata.
Se adauga apoi 2-4 lingurile de bulion si leusteanul.
Pofta buna!
Eu o folosesc si in atac (strecor legumele si gata) cu 1 ardei iute!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu