sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Dieta Dukan si anticonceptionalele


Dieta Dukan (protal)  şi femeia sub tratament cu anticoncepţionale

Generaţia de mini-pilule cu doze uşoare a redus serios riscul creşterii în greutate indusă de dozajele mai mari ale vechilor pilule.
Totuşi, indiferent de doza folosită, primele luni de tratament contraceptiv rămân o ocazie pentru creşterea în greutate dificil de resorbit apoi în cazul celor care nu şi-au mai supravegheat alimentaţia până acum. Această tendinţă se manifestă mai ales la începutul tratamentului, apoi se estompează progresiv în trei sau patru luni, perioadă scurtă în cursul căreia este important să fie luate câteva măsuri de siguranţă.

Prevenirea

în cazul în care există o tendinţă personală sau fami­lială sau în cazul în care se foloseşte o pilulă cu un dozaj mai mare, o măsură simplă şi eficientă constă în a face apel la etapa a IV-a planului Protal, cu ziua de joi cu proteine pure şi cu lingurile de tărâţe de ovăz.
în caz de nereuşită sau de rezultate insuficiente, se trece integral la faza a lll-a, cu ziua de joi cu proteine pure.
In caz de îngrăşare
Pentru o creştere moderată în greutate, începeţi cu faza a ll-a, cu o alternanţă de 1/1 (o zi de proteine/o zi de proteine + legume), până la revenirea la greutatea iniţială, fără a uita să treceţi prin etapa a lll-a, cu 10 zile pe kilogram pierdut şi apoi printr-a patra pe o perioadă de minimum patru luni, pentru a elimina riscul unei reveniri imediate a surplusului ponderal.
Pentru o creştere semnificativă în greutate, adoptaţi integral planul Protal, de la etapa I la etapa a IV-a, menţinând ziua de joi cu proteine pure timp de un an.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu