miercuri, 27 martie 2013

Intrebari si raspunsuri

Zilnic intru pe forumuri despre dieta Dukan. Pun intrebari, primesc raspunsuri, dau raspunsuri. Pe forumuri am cunoscut persoane cu o vointa incredibila. Mie imi e si rusine sa spun ca am reusit sa slabesc 7 kg, cand ele au reusit sa dea jos si 20-30 de kg. Zilnic intra insa pe aceste forumuri  persoane noi care vor sa inceapa dieta, dar care uita sa se documenteze bine inainte de incepe etapele dietei. Prin urmare o sa rezum mai departe cateva dintre intrebarile puse zilnic de persoanele care incep dieta.

Avem voie sa manacam pufuleti?
Nu am sa inteleg niciodata aceasta intrebare si credeti-ma este cel mai des pusa pe forumuri. Pai cum sa avem voie pufuleti??? No way! Poate in consolidare, asa de pofta! Dar in atac si croaziera avem voie doar ceea ce prevede dr Dukan in cartea sa! Nimic in plus!

Avem voie masline?
Inca o data... In atac, e clar ca nu! Iar in croaziera nu avem voie masline, ci doar legumele permise de Dukan. Evident ca cine citeste principiile regimului, etapele... stie asta!

Nu gasesc lapte 0% grasime, asa cum scrie Dukan in carte!
Nici nu e nevoie sa cautati, lactatele sunt permise pana la 2% grasime. Cu cat mai apropiate de 0, cu atat mai bune!


Am voie mezeluri?
In principiu ai voie mezelurile slabe, dar de preferat este sa nu le incerci in primele doua etape. Mai bine mananci mancare gatita de tine, ai foarte multe retete Dukan.

Unde gasesc...
Gluten - la orice plafar!
Amidon Gusti- eu am gasit si la Mega, e 2 lei.
Lapte praf degresat : doar pe www.cinemagia.ro


Am voie ciocolata sau dulciuri pentru diabetici?
Nu! Pentru ca au grasimi vegetale iar noi nu avem voie niciun fel de grasimi...

Cand pot sa repet atacul?
Daca ai renunta la dieta si vrei sa reiei atacul poti sa o faci doar la un intervat de 12 luni intre cele doua ... atacuri.

Avem voie seminte?
Nu, nu, Nu!

Avem voie faina de ovaz, in loc de tarate de ovaz?

Făina de ovăz din comerț nu e permisă. Se poate folosi făina obținută din tărâțea de ovăz pe care o faci tu într-o râșniță de cafea, în limita a 1,5 linguri pe zi în atac și 2 linguri pe zi în croazieră.


Propunere de meniu in faza de atac...
atac :
1. dimineata taratele de ovaz - 1 lingura si jumatate cu iaurt ( sau turtite ovaz, ca niste painici, si le poti manca cu iaurt ) ;
2. omleta cu sunca curcan si branza ;
3. ficat pui la gratar ;
4. piept pui la gratar ;
5. somon afumat ;
6. oua umplute cu ton(in suc propriu) ;
7. ton frecat cu branza SanLacta
apa 1,5 l in fiecare zi, miscare, taratele .

Mai sunt cateva intrebari, cand mi le aduc aminte le pun pe blog...
Spor la slabit!


24 de comentarii:

  1. buna...

    Nu am mai tinut niciodata aceasta dieta si as vrea sa stiu mai exact cum este cu etapele.din ce m-am documentat nu mi-am fixat niste idei tocmai fixe.

    Ma poate ajuta cineva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai te pot eu ajuta dupa ce citeste etapele de aici de pe blog!

      Ștergere
  2. putem să fumam marijuana parcursul dietei?

    RăspundețiȘtergere
  3. buna! am doua nelamuriri. prima ar fi : in croaziera am voie sa mananc proteine si legume in acelasi timp (de ex: pui cu salata de legume) si a doua : in consolidare am voie sa mananc fructele amestecate (de ex: salata de fructe din mar,capsuni si grepfruit). Migdale crude am voie in consolidare? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna..am nevoie de ajutor.. Am inceput dieta totul bine...maine termin faza de atatc , iar dupa am 77 de zile de croaziera..pana aici totul ok dar de pe 26 pana pe 31 sunt in vacanta si o sa fiu nevoita sa mananc la restaorante si nu stiu cata incredere pot avea in mancarurile lor.. , ce pot face ? vreau sa skabaesc 10 kg si vad ca da roade si n-as vrea sa se dea totul peste cap pentru o saptamana... Ajutor? :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna sunt Gabriela ... am nevoie de ajutor .. am inceput dieta acum 7 luni si jumatate .. am consumat doar fructe da nu sia facut efectul cu greu am slabit 6 kg ..cum pot sa slabesc cat mai curand inca 5 - 6 kg ..? ... datimi un raspuns in privat .. Comanescu Gabriela (facebook)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai slăbit din cauza fructelor care au mult zahar.Daca vrei sa slăbești repede tine 3 zile numai de proteine si apoi începi de la inceput PL PP.Eu personal ca sa slăbesc repede pentru 24 de zile am elimenat si lactatele deoarece acestea incetineaza metabolismul,insa numai 24 de zile este permis.Mult succes!

      Ștergere
  6. Am tinut 10 zile atac si am 2 sapt de la croaziera. Am slabit 5 kilograme si de o sptamana stationez. In zilele de pl consum si 2-3 fructe (mar sau nectarina). Poate de aceea? Daca scot fructele ies din platou sau cum sa fac?Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod normal poți sa stagnezi cind treci in PL deoarece in perioada de atac nu slăbești grăsimea dar apa si adăugind din nou legumele ce au multa apa organismul începe sa slăbească masa si acest proces este de mai lunga durata.Mie mia trebuit sa aștept citeva săptămâni sa se schimbe ceva,așa ca nu te da bătută.Si nu mai consuma fructe categoric deoarece au mult zahar care nu trebuie sa fie deloc.Nici macar in a 3 etapa unde se permit fructe poți mînca numai o porție,numai un fruct.

      Ștergere
  7. Pot sa consum cocos in croaziera?

    RăspundețiȘtergere
  8. Am si eu o intrebare..e putin jenant dar..sa mai constipat cineva ? Am deja a 2 saptamana de croaziera incheiata..merg pe a 3..dar am inceput sa ma constip..

    RăspundețiȘtergere
  9. m-am apucat de 3 zile si am slabit 2 kg...insa in a 3-a zi seara,am fost nevoita sa mananc la o zi de nastere o bucatica de prajitura cremes.desi i-am explicat de ce nu pot,de nu o faceam,sarbatorita(care nu e de acord cu dietele) nu mai vorbea cu mine! va rog sa imi spuneti si mie...pot continua cu ATAC-ul? sau trebuie sa ma opresc?nu stiu ce sa ma fac!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Începe de la inceput atacul,nu te opri,3 zile nu sunt chiar atît de multe

      Ștergere
  10. Se poate folosi hrișca in dukan?

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna
    Am incercat si eu Dukan, sunt in croaziera de 1 luna si nu am slabit decat 1 kg.Am fost atat de dezamagita incat m am enervat si de doua zile mananc tampenii. Mai pot sa reiau dieta sau ce ar trebui sa fac imi vine sa plang...

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna. Vreau sa incep si eu dieta...am voie tigari sau cafea( fara zahar)

    RăspundețiȘtergere
  13. Salut! Multumesc pentru raspunsurile anterioare. Intrebarea mea este: se poate manca Hrisca ? si produse din Hrisca cum ar fi pastele Soba ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma gandesc serios sa urmez aceasta dieta.... doar sunt cam lenesa cand vine vorba de gatit.. pregatit mancare... Intrebarea mea este daca am voie sa folosesc praf proteic in aceasta dieta! Exista variante care sunt facute exclusiv din zer si au o cantitate infima de zahar in compozitie si contin multe proteine, deci poate ar fi considerate PP?? Sau daca nu in faza de atac poate de la croaziera incolo? Un shake din acest praf ar rezolva un mic dejun sau cina in graba??

    RăspundețiȘtergere
  15. Am început perioada de atac și după9 zile am slabit5kg.Sunt în croaziera dar încă nu m-am cântărit.Nu m-am așteptat sa dau jos aceste kg având în vedere vârsta!!Chiar funcționează.

    RăspundețiȘtergere
  16. O dieta super!!! Sunt foarte multumita de rezultatele obtinute..

    RăspundețiȘtergere