Si pentru ca taratele de ovaz sunt elementul chieie in dieta Dukan, am cautat pe net infromatii si am gasit un material in jurnalul pe care il reproduc mai jos.
Altădată rezervate cailor, acum tărâţele de ovăz atrag în special persoanele care vor să slăbească. Motivul: tărâţele de ovăz reuşesc să elimine în mod sănătos grăsimile.
Tărâţele de ovăz sunt învelişul extern al seminţei de ovăz. Ele sunt foarte bogate în fibre insolubile şi în pectine, contribuind la absorbţia unei cantităţi însemnate de apă. Astfel, dacă luăm tărâţe de ovăz la fiecare dintre mesele principale, fibrele pe care le conţin fac masă cu alimentele ingerate, facilitând procesul de digestie. De asemenea, ele ajută la stabilizarea nivelului zahărului în sânge, contribuie la diminuaea nivelului colesterolului sangvin. Fibrele nu sunt asimilate de organismul nostru. Prin faptul că permit organismului să elimine rapid, integral sau parţial grăsimile şi glucidele din alimentele mâncate într-o zi, tărâţele de ovăz reuşesc să reducă numărul caloriilor ingerate. Este motivul pentru care ele şi-au câştigat de-a lungul timpului un loc de frunte în dietele de slăbit.
ATENŢIE!
Tărâţele de ovăz diminuează absorbţia grăsimilor şi a zahărului. Dar, pe acelaşi principiu, ele permit absorbţia vitaminelor şi a altor elemente nutritive valoroase pentru organism. Dacă vi se recomandă să consumaţi în mod curent aceste tărâţe, este indicat să le asociaţi cu un supliment de vitamine pentru a compensa ceea ce pierdeţi. De asemenea, trebuie reţinut că tărâţele de ovăz nu sunt tolerate de persoanele cu colon iritabil sau de cele care au avut o intervenţie chirurgicală în zona abdomenului ori a tubului digestiv. În toate aceste cazuri, este indicată consultarea medicului şi apoi să se treacă la consumul tărâţelor de ovăz.
Modul de folosire
Se începe prin a lua o linguriţă, apoi creşteţi treptat cantitatea la o lingură, apoi la două linguri zilnic. În general, potrivit specialiştilor, ni se recomandă să ne oprim la cel mult trei linguri zilnic, tocmai pentru a evita tulburările intestinale, pierderile de vitamina D şi de magneziu, care ar putea fi asociate cu consumul excesiv de tărâţe de ovăz.Din tărâţe de ovăz se pot face chifle, tarte, blaturi de pizza, clătite. Pot fi adăugate în diverse salate de crudităţi, amestecate cu lapte, brânză, iaurt... Tărâţele de ovăz sunt extrem de apreciate de consumatori de toate vârstele. De asemenea, ele îşi păstrează proprietăţile în timpul preparării termice.
foto: bucataria lumii
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu