vineri, 25 ianuarie 2013

One.ro: Cura de slabire si mentinere


Cura de slabire si mentinere 

Dieta Dukan - cura de slabire si mentinere
Dieta Dukan - pierde kilograme si mentina-te fara efort
Dieta Dukan si-a castigat popularitatea datorita rezultatelor exceptionale atribuite acestui regim de slabit practic, care combate reingrasarea specifica incheierii dietei.

Reformand obiceiuri sanatoase de a manca si ajutand la stabilizarea greutatii, Dieta Dukan a demonstrat faptul ca oricine poate slabi, atata timp cat actioneaza in cunostinta de cauza, potrivit unor principii si faze coordonate de specialisti.

Dieta Dukan inseamna, asadar, garantia ca nu vei slabi extrem intr-o perioada scurta de timp, insa vei slabi sanatos, vei avea grija de corpul, mintea si sansele tale de a te bucura de rezultatele acumulate prin rabdare si vointa.

Dezvoltata de doctorul nutritionist francez Pierre Dukan , Dieta Dukan este cura de slabit pe care se bazeaza milioane de femei din toata lumea, unele surse afirmand ca ar fi printre preferatele celebritatilor Giselle Bundchen si Jennifer Lopez.

Dieta Dukan este dezvoltata in jurul alimentelor bogate in proteine, eliminand pe cat posibil orice continut de carbohidrati, inclusiv fructe, legume, grane. Spre deosebire de dieta Atkins care valorifica aceleasi principii, dieta Dukan propune alimente sarace in grasimi, precum puiul, lactate degresate si pestele.

Un alt atuu al dietei Dukan este diferenta fata de alte cure de slabit, in care seria nelimitata de reguli la dieta si indemnurile de a-ti calcula aportul de calorii slabeau ambitia pana si celei mai motivate dintre noi. In acest sens, desi grupele de alimente care pot fi consummate in dieta Dukan sunt destul de restranse, ele se pot consuma in cantitati nelimitate.

Dieta Dukan urmareste patre etape, primele doua lucrand in favoarea pierderii in greutate, iar cele din urma spre a te ajuta sa te mentii la greutatea dorita, nou regasita.

Dieta Dukan "Etapa de Atac" - prima etapa

Denumita sugestiv "Etapa de Atac", prima faza a programului de slabit se desfasoara pe o perioada de pana la 10 zile, in functie de cate kilograme vrei sa pierzi. In primele cinci zile, cei care urmeaza dieta Dukan se pot astepta la o scadere in greutate de pana la 3-5 kilograme.

In aceasta prima faza, vei consuma numai alimente bogate in proteine, asezonate dupa gust cu alimente care nu contin carbohidrati sau grasimi (otet, mustar, sare, condimente).

Ia in consideratie propunerile noastre:
  • Pui
  • Peste
  • Fructe de mare
  • Vita
  • Curcan
  • Oua
  • Lactate degresate

In privinta bauturilor, stai departe de calorii din alcool si alege sa bei apa, cafea sau ceai neindulcite.

Dieta Dukan "Etapa intermediara" - etapa a doua

In faza a doua a dietei Dukan, pe langa proteine se vor introduce si cateva legume cu un continut scazut de zahar. Aceasta etapa poate dura in functie de cat doresti sa pierzi in greutate, de regula rezultatul fiind de 1 kg/saptamana in minus.

In aceasta etapa a dietei sunt premise pe langa alimentele cu proteine mentionate mai sus, si urmatoarele legume: varza, spanac, telina, rosii, castraveti. Mai mult, legumele pot fi consumate raw, in salate, precum si in supe sau la aburi.

Retine ce alimente trebuie sa eviti:
  • Morcov
  • Porumb
  • Cartofi
  • Orez
  • Fainoase

Dieta Dukan "Etapa de consolidare" - etapa a treia

In faza a treia din Dieta Dukan se vor reintroduce treptat restul alimentelor, insa pe rand, initial fructele si cerealele, apoi restul alimentelor dorite. Aceasta faza incepe odata ce ai decis ca ai ajuns la greutatea ideala si incetezi a doua etapa.

Cate 10 zile pentru fiecare kg pierdut. Adica daca ai pierdut 5 kg, urmeaza 50 de zile de dieta.

Pentru a nu reveni insa la vechile obiceiuri, etapa a treia a dietei Dukan recomanda evitarea mezelurilor, a prajelilor si consumul cu modestie a grasimilor.

Dieta Dukan "Etapa de stabilizare" - ultima etapa

Joia sfanta ramane pentru toata viata - vei tine ziua de PP joia forever. Plus taratele de ovaz 3 lg in fiecare zi pentru toata viata.

Ultima etapa din dieta Dukan presupune stabilirea unui plan de lifestyle si promisiunea catre propria persoana de a nu reveni la consumul de alimente nesanatoase.

Incepand cu acest punct, viata ta se va schimba odata pentru totdeauna, iar kilogramele care se tot intorceau impotriva ta, vor fi tinute la distranta foarte simplu. Incearca dieta Dukan!

sursa:one.ro

Riscurile secundare ale dietei

Riscurile dietei dukan

Am cautat pe internet informatii despre posibilele efecte secundare ale dietei dukan (avantajele le stim cu totii) si am facut un rezumat (este important sa le cunoastem si pe acestea):

- creste colesterolul, in special daca alimentatia se bazeaza pe carne rosie si oua
- aparitia sau inrautatirea simptomelor de guta
- constipatie sau diaree, afectarea tranzitului intestinal (se rezolva cu ulei de parafina sau ceai verde)
- "sevraj" - corpul este privat de carbohidrati si incepe sa se hraneasca din rezervele de grasime; aceasta poate provoca o stare similara gripei: dureri de cap, greturi, letargie, stare generala proasta, nervozitate
- pune presiune asupra rinichilor si ficatului
- consumul excesiv de proteine poate provoca respiratie urat mirositoare, gust metalic in gura, urina urat mirositoare
- primele faze ale dietei sunt restrictive, se elimina multe grupe de alimente si sunt greu de tinut de catre cei care au multe kilograme de pierdut (rata de abandon, din cauza aceasta, este foarte mare)
- are impact asupra vietii sociale
- creste costurile in gospodarie
- este greu de tinut de catre cei care nu pot/nu stiu sa gateasca
- nu este recomandata femeilor gravide, celor care alapteaza sau celor ce sufera de diabet tip I sau sunt dependenti de insulina
- taratele de ovaz pot provoca probleme celor cu intoleranta la gluten (desi se pare ca exista pe piata si tarate de ovaz fara gluten)
- incurajeaza consumul de bauturi carbogazoase, general considerate ca nefiind sanatoase si de indulcitori. Asa ca mai bine beti apa si uitati de cola 0 sau pepsi light
sursa: vreausaslabesc.ro

Despre fructele Goji


Fructele goji sunt de culoare rosie-portocalie si provin de la un arbust originar din China. Aceste fructe de padure au fost consumate de generatii, in Asia, in speranta prelungirii duratei de viata.
De-a lungul timpului s-a demonstrat ca fructele goji pot trata mai multe probleme de sanatate, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, febra si problemele oculare provocate de imbatranire.
Fructele goji sunt consumate fierte, crude sau uscate si pot fi folosite in compozitia ceaiurilor de plante, sucurilor, vinurilor si medicamentelor.
Cum sunt singurele fructe permise in Croaziera Dukan, m-am gandit ca e bine sa stim si de ce...
Sursa: sfatulmedicului.ro

joi, 24 ianuarie 2013

Budinca cu aroma de capsuni

Astazi am facut budincuta cu aroma de capsuni.

Reteta e pe site. Am presarat si goji deasupra.

Foarte bine au iesit. Asa ca le-am facut o pozna si iaca...

Lipie la tigaie cu peste

LIPIE
Perioada: Croaziera
Ingrediente:
2 oua
2 lg tarate ovaz
sare
2 lg de branza 0,1%
2 lg de lapte

Preparare:
Ingredientele se amesteca. Mai putin albusurile care se bat spuma si se adauga in compozitie la final.

Pasta ajunge pentru 4-5 lipii la tigaie.
Pestele este pangasius. L-am facut la wock pe pat de morcovi cu condimente.
Wockul trebuie neaprat acoperit cu cacapac.
.




miercuri, 23 ianuarie 2013

Cine este Pierre Dukan

"Doctorul Pierre Dukan si-a inceput cariera la Paris ca medic generalist. De 30 de ani este specialist in comportamentul alimentar si in reeducarea functionala si nutritionala. A scris mai multe lucrari despre pierderea in greutate, toate cunoscand un success foarte mare si fiind in prezent epuizate. Este si autorul cartii Dictionnaire de diethetique et de nutrition, recunoscuta de presa ca fiind `Biblia dieteticii`.

O persoana care incearca sa slabeasca are nevoie de un regim pe care sa-l puna in practica rapid si care sa-i ofere repede primele rezultate, motivatia sa fiind astfel intretinuta si intarita. "Nu stiu sa slabesc "propune un plan de pierdere in greutate pe baza de alimente naturale, fiind unul dintre regimurile cele mai performante.


Se compune din patru faze succesive: o faza de atac - regimul proteinelor pure - care provoaca un start fulgerator si, in consecinta, pierdere in greutate, o perioada de cursa lunga - regimul proteinelor alternative - care-ti permite sa ajungi dintr-o miscare si fara pauza la greutatea aleasa, un regim de consolidare a greutatii stabilite - menit sa previna saltul inapoi si, in cele din urma, o faza de stabilizare definitiva, bazata pe o singura obligatie - o zi fixa pe saptamana pentru proteinele pure. Acest plan de slabit ofera in acelasi timp indrumari precise, etape si obiective bine definite si se ocupa de persoana care doreste sa slabeasca incepand din prima zi si continuand pe toata durata regimului.



Scrisa intr-un limbaj foarte clar, cartea Nu stiu sa slabesc se adreseaza numeroaselor categorii de persoane, de la cele care doresc sa slabeasca numai cateva kilograme, pana la cele care sufera de obezitate avansata. De asemenea, propune o paleta larga de retete si meniuri."

Sursa: 5carti.ro

Nutritionist: „Slăbiţi sănătos cu dieta Dukan“


Am gasit un material pe taifasuri.ro. Si cum e parerea unui nutritionist am zis ca e bine sa o preiau aici pe blog.



Nutriţionist Marlena Pascu: „Slăbiţi sănătos cu dieta Dukan“

23-08-1de Cristina Tache
Noul regim de slăbit la modă adoptat de tot mai multe doamne şi domnişoare este programul Dukan. Cel care a inventat această dietă, Pierre Dukan, este unul dintre cei mai cunoscuţi nutriţionişti francezi, cu o activitate în domeniu de peste 30 de ani. Acest program se deosebeşte de altele prin faptul că, deşi asigură o pierdere rapidă în greutate, presupune şi o perioadă de menţinere, pe care o putem respecta cât mai mult timp posibil. Doctor nutriţionist Marlena Pascu (foto) ne-a explicat de ce această dietă dă rezultate şi cum trebuie ţinută corect.
„Se consumă tărâţe de ovăz în vederea reglării tranzitului”
E o dietă la modă, dar este şi eficientă. Nu are aceleaşi rezultate pentru toată lumea, însă poate fi urmată cu încredere de persoanele sănătoase. „Regimul este hiperproteic. În prima fază se consumă numai proteine, până ce persoana în cauză ajunge la o anumită greutate. Este indicat ca aceste detalii să fie stabilite de un nutriţionist, în funcţie de nevoile fiecăruia. În cea de-a doua fază se introduc legumele, ceea ce este un lucru foarte bun. A treia etapă constă în adăugarea alimentelor interzise (cartoful, orezul) zilnic, puţin câte puţin, timp de trei-patru săptămâni, mergând chiar până la 50 de zile. În ultima etapă se consumă toate alimentele din primele trei faze: proteine, legume şi puţin din alimentele interzise, însă nu şi dulciuri. Indicat este ca, o dată pe săptămână, să includem în dietă tărâţe de ovăz, acestea conţinând fibre solubile, care sunt utile în reglarea tranzitului”, ne-a spus doamna doctor.
„Nu se recomandă hipertensivilor”
Dieta Dukan ar trebui ţinută toată viaţa, pentru că este vorba despre o schimbare totală a regimului alimentar. Nu este însă indicată persoanelor cu insuficienţă renală, copiilor, hipertensivilor şi femeilor însărcinate. Nutriţionista completează: „Eu o recomand persoanelor sănătoase, nu gravidelor sau hipertensivilor. Adică, o femeie sănătoasă, în plină forţă, care vrea să slăbească, poate să urmeze această dietă. Însă este nevoie să meargă la nutriţionist, pentru că regimul se ţine pe o anumită perioadă şi nu se mănâncă orice şi oricum. În general, programele de reducere a greutăţii trebuie să fie personalizate, în funcţie de obiceiurile alimentare ale fiecăruia, stil de viaţă, greutate, conformaţie fizică şi sex. Putem slăbi cu orice dietă, dar, atunci când revenim la vechile obiceiuri alimentare sau începem să mâncăm normal, depunem mult mai multe kilograme decât aveam iniţial. Acest lucru se întâmplă deoarece programul nu a fost conceput pentru nevoile noastre şi pentru stilul nostru de viaţă. Recomandarea mea este ca oamenii să nu ţină regim după ureche, ci să ceară sfatul unui nutriţionist şi să adopte o dietă în conformitate cu nevoile lor personale”.
Etapele regimului
Faza 1: Etapa proteinelor pure (PP)
Este o fază de atac, ce provoacă un demaraj rapid, cu o pierdere semnificativă în greutate. Timp de trei, cinci, şapte sau zece zile se consumă: carne (vită şi pui fără piele), jambon (de curcan şi de pui), ouă, tofu, peşte (toate tipurile, chiar şi somon afumat), fructe de mare, produse lactate cu 0% grăsime, lapte semidegresat (maximum 250 de mililitri pe zi) şi gumă de mestecat fără zahăr. Este absolut necesar să se bea un litru şi jumătate de lichide (apă, ceai, cafea) zilnic, pentru a evita apariţia unor probleme la nivel renal.
Faza 2: Proteine şi legume (PL)
În această etapă se mănâncă aceleaşi proteine ca şi în prima, dar se adaugă legume (excepţie fac orezul, cartofii, porumbul şi mazărea). Cele două faze se alternează până la obţinerea greutăţii dorite.
Fazele 3 şi 4: Consolidarea şi menţinerea
Ultimele două etape sunt foarte importante, deoarece reprezintă esenţa regimului. Consolidarea durează zece zile pentru fiecare kilogram pierdut şi se pot reintroduce toate alimentele, chiar şi cele interzise (pâine, brânzeturi şi fructe), însă o zi pe săptămână se mănâncă numai alimentele indicate în prima etapă. Pentru menţinere, în fiecare joi se consumă doar proteine.
„Putem slăbi cu orice dietă, dar, atunci când revenim la vechile obiceiuri alimentare sau începem să mâncăm normal, depunem mult mai multe kilograme decât aveam iniţial. Acest lucru se întâmplă deoarece dieta respectivă nu a fost concepută pentru nevoile noastre şi pentru stilul nostru de viaţă“

Exemplu de meniu pentru o zi din prima etapă

Mic-dejun: cafea sau ceai, un iaurt, 200 de grame de brânză, o felie de jambon fără grăsime sau un ou tare.
Gustare: un iaurt sau 100 de grame de brânză cu 0% grăsime.
Prânz: un aperitiv proteic (surimi, crab, pate de pasăre, somon, ouă tari), la felul întâi carne, peşte sau crustacee, iar la desert un iaurt.
Cină: alimentele consumate la mic-dejun.
Atenţie! Există riscul dezvoltării unor carenţe nutritive. De aceea, cei care ţin dieta este bine să ia suplimente. Ouăle şi carnea, consumate în cantităţi prea mari, pot duce la creşterea colesterolului. Recomandabil ar fi să consumaţi oul fără gălbenuş şi carnea de peşte să predomine.

CIORBA DE PUI CU USTUROI



PERIOADA: ATAC SI CROAZIERA

INGREDIENTE:
pulpe de pui dezosate
1 iaurt 0% 400 gr
1 capatana usturoi
2 oua
sare, ceapa
otet
vegeta, patrunjel

PREPARARE:
Eu am fiert separat carnea intr-o oala mica.
2,5 l apa care se pun la fiert. Cand fierbe apa se adauga ceapa taiata marunt si usturoiul pisat. Cand fierbe ceapa se adauga si carnea deja fiarta (eu am taiat-o bucatele). Se adauga iaurtul, otetul si ouale. La sfarsit patrunjelul.
E foarte gustoasa, pofta buna!

PANGASIUS PE PAT DE MORCOVI

 PERIOADA: CROAZIERA

INGREDIENTE
file de pangasius
3 morcovi
sare, pieper, boia, condimente

PREPARARE:
 Se aseaza in tigaia de teflon morcovii taiati  rondele.
Dupa ce se condimenteaza, pangasiusul se aseaza peste si se lasa la
foc mediu cu capac.
 In acest fel pestele nu se lipeste de tigaie, iar morcovii devin crocanti.
Eu am servit cu rucola! Pofta buna!

marți, 22 ianuarie 2013

Ce condimente folosim in dieta Dukan


  • Aveti mai jos o lista a condimentelor pe care le putem folosi in dieta Dukan 

  • busuioc
  • nucsoara
  • asmatui
  • ardei iute
  • scortisoara
  • coriandru
  • chimen
  • ghimbir
  • ierburi de Provence
  • lemongrass
  • menta
  • mix de ierburi
  • oregano
  • boia de ardei
  • sofran
  • rozmarin
  • patrunjel
  • cimbru
  • turmeric
  • extract de vanilie
  • anason
In ce cantitati doriti!


foto: istoriiregasite.wordpress.com/

luni, 21 ianuarie 2013

Inghetata dietetica Dukan

 INGHETATA CU NESS

PERIOADA: Croaziera

INGREDIENTE:
6 lg branza (lacteea 2% sau orice branza slaba)
indulcitor , dupa gust
esenta rom sau vanilie
1 pliculet ness
2 oua

PREPARARE:
Albusurile se bat spuma cu indulcitorul. Galbenusurile se bat cu esentele si nesul.
Se amesteca toate cu branza. Se pune amestecul intr-un castron cu capac si se lasa
la congelator 2-4 ore. Eu am adaugat si goji.
E delicioasa!

TURTITE CU OVAZ SI CACAO

 TURTITE CU OVAZ SI CACAO


PERIOADA: ATAC, CROAZIERA
INGREDIENTE:
1 ou
3 lg de branza o,2%
indulcitor
jumatate de lingura de cacao
rom, esenta vanilie
2 lg tarate ovaz
1 lg cacao / permisa doar in croaziera!

PREPARARE:
Se amesteca ingredientele pana se formeaza o pasta. Cu ajutorul unei linguri se pun in tigaie wock, teflon, cu capac. Se lasa 3 min si se intorc cu o spatula. Dupa 2 minute, cand se rumenesc pe ambele fete se scot si se servesc calde sau reci.

Mic dejun




MIC DEJUN DUKAN


Perioada: CROAZIERA
Timp de preparare: 15-20 MIN
Ingrediente:2 oua, 2 rosii, 2 ciuperci, patrunjel, 2 linguri de tarate de ovaz, o lingura de branza 0,1% sare pier, condimente

Se tapeteaza tigaia in prima faza cu ciuperci taiate felii, apoi peste se adauga rosiile si se lasa cateva minute la foc mic, cu capac. Se adauga si patrunjelul taiat.
Ouale se amesteca cu tarata si branzica si se adauga peste rosii si ciuperci. Se adauga sare. Se lasa la foc mic, cu capac 10 minute. Pofta buna!

duminică, 20 ianuarie 2013

DUKAN: TESTUL DIETEI



TESTUL DUKAN

Il puteti face direct pe site-ul oficial al dietei. In functie de ce greutate aveti si cat vreti sa slabiti, testul va spune clar care sunt fazele prin care trebuie sa treceti, cat dureaza ele si in cat timp puteti ajunge la greutatea dorita.
Veti primi si un mesaj personalizat. Din experieta personala va pot spune ca greutatea dorita nu corespunde cu cea recomandata dupa standardele Dukan. De obicei e mai mica, dar oricum va faceti o idee despre dieta.
Cand o incepeti, cat dureaza atacul, cat CROAZIERA, cand ajungeti la consilidare, cat dureaza ea etc.
Click pe linkul de mai jos.
Test Dukan www.dukandiet.co.uk

Cartea DUKAN http: http://ge.tt/2NFryxG/v/0?c

DUKAN: Atac la chiftelute



CHIFTELUTE DUKAN 


Perioada: ATAC
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita, 1 ou, sare piper, cimbru, marar,
o ceapa, 3 catei de usturoi.

Se amesteca ingredientele (in Croaziera se pot adauga si ciuperci sau dovlecei), se fac bulgarasi si se pun la cuptor pe hartie. Merg si la tigaie de teflon. Eu asa le-am gatit! Au iesit foarte bune.

Dukan: Gisele Bundchen si-a recapatat silueta la 6 saptamani dupa nastere

Gisele Bundchen poza sexy in reviste la doar 6 saptamani dupa nasterea copilului. A reusit sa revina la greutatea initiala datorita regimului Dukan. Vedeta a declarat ca ii placea oricum sa manance carne, iar dieta i s-a potrivit perfect.
 
Dieta Dukan
Faza 1 ATAC: carne fara grasime, peste, pui, oua, soia, lactate degresate, alaturi de 1 lingura de tarate de ovaz si 1,5 litri de apa pe zi.
Faza 2 CROAZIERA: proteine nelimitate plus legume fara amidon si 2 linguri de tarate de ovaz pe zi.
Faza 3: CONSOLIDARE proteine (inclusiv carne de miel si porc) si legume in fiecare zi, alaturi de o felie de fruct, 2 felii de paine integrala si 1 portie de branza.
Faza 4 STABILIZARE:  poti manca ce vrei fara sa te mai ingrasi daca respecti regula: o data pe saptamana, urmeaza dieta din prima faza, consuma 3 linguri de tarate de ovaz pe zi si fa miscare timp de 20 de minute.
Guma fara zahar, indulcitorii artificial, otetul si condimentele sunt permise in dieta Dukan.

Foto: funshare.com